Zsaluzia rendszerek

ZsaluziaA modern árnyékoló

A zsaluzia, a tökéletes külső árnyékoló és a modern design ötvözete mivel esztétikus könnyen kezelhető. Rozsdamentes anyagból készülnek, működésük extrém időjárási körülmények között is tökéletes.
Széles lamellái a nap bármely szakában gondoskodnak a helyiség megfelelő fényviszonyairól. További előnye, hogy véd a nemkívánatos tekintetektől, de ugyanakkor szabad kilátást is biztosít. A gazdag színvilágnak köszönhetően, kitűnően illeszkedik a homlokzathoz, a lakás díszítőelemévé válik.
Alumínium lamellái színtartóak valamint UV álló felületi lakozással készülnek, ezáltal hosszú életűek, kiváló hőszigetelést biztosítanak. Szabályozható a fényerősség, a lamellák dőlésszögét kurblis illetve motoros vezérléssel változtathatjuk és ugyanezen kezelőkkel lehet felhúzni is. Nagymértékben javítja napos időben a belső tér komfortérzetét, illetve meggátolja a betekintést úgy, hogy a belső térből ki lehet látni.
A külső lamellás árnyékolók speciális geometriával rendelkeznek, ezáltal egy magasabb stabilitást kínálnak a különösen erős igénybevételeknek, mint például a szél.

Új épületeknél célszerű a zsaluzia helyét előre kialakítani, besüllyesztve a homlokzat síkjába, vakolható, színezhető kötényfallal takarva. Az épület homlokzatával a lamellák színűkkel harmonizálhatnak vagy épp ellenkezőleg kontrasztot képezhetnek.
Régi épületeknél illetve homlokzatra (önhordó) erősítéskor külső védőlemezzel vagy védőburkolattal szereljük fel a zsaluziát, ami mögé felhúzott állapotban az összegyűjtött lamellaköteg elrejthető. Kézi működtetéskor az épület falán vagy a nyílászáró tokján átvezetett kardáncsuklós forgatókarral lehet leereszteni és forgatni a zsaluzia lamelláit.
A lamellák 80-90 mm szélességben és nagy méretekben is rendelhető.

zsaluzia szürkeZsaluzia típusok:
Sodronyköteles
Sínes
Redőnytokos (szúnyoghálóval integrálható)

Zsaluzia lamella típusok:
A zsaluziák 3 féle különböző típusú lamellával rendelhetőek, mindegyik más-más előnyökkel:
• (F) Peremezetlen lamella: legkisebb tokmagasság, flexibilitás
• (C) Peremezett lamella: magas szélállósági tényezők- stabilitás nagy méretek esetén is
• Z lamella: ergonomikus formavilág-legtökéletesebb fényzárás

A peremezett lamellák szélállósága nagyobb, így szélesebb árnyékolók is megoldhatók egyben. A peremezetlen lamellák enyhén íveltek, rugalmasak. Nagyobb szélterhelés hatására képesek meghajlani de rugalmasságuknak köszönhetően visszanyerik eredeti formájukat. A síklamellás zsaluzia kevesebb helyet igényel felhúzott állapotban.
Lamellák: A lamellákat poliamid műanyaggal bevont átm. 3 mm-es rozsdamentes acél drótkötelek vezetik meg, amelyek a felső sínben a hő tágulást kiegyenlítő spirál rugóval, alul pedig alumínium öntvény feszítőelemmel vannak rögzítve. 100 mm vagy 80 mm széles, speciális ötvözetű, peremezés nélküli konkáv-konvex formára hengerelt alumínium lamellák az emelőszalag lyukasztásokban rozsdamentes acél gyűrű betétekkel. Kettős beégetett lakkozás, napfényálló lakkal. A lamellákat műanyag bevonatú rozsdamentes acélsodrony vezeti meg a széleken és ha kell, akkor középen található hosszlyukakban.

Lamellák függesztése:
Speciális, nagyszilárdságú fonott trevira forgató létrákban.
Felső sín: 58 mm széles, 56 mm magas hidegen sajtolt, horganyzott acél U-profil lefelé nyitva. Tokozott csapágyak forgató tekerccsel, húzószalag tárcsák Delrin műanyagból. Karbantartásmentes frikciós rugók a lamellák elállítódásának megakadályozására. Alumínium nút-profilos forgatórúd.
Alsó zárósín: 85 mm széles, 11 mm magas hidegen sajtolt alumínium profil eloxált alumínium színben. A zárósín két szélét a síkot tartva műanyag elemek zárják le.

ZSALUZIA prospektus


TíPUSOK:

PROTAL (biztonsági) zsaluzia
protalBemutatjuk a PROTAL zsaluziát, amely tökéletesen egyesíti a hagyományos zsaluzziák fényjátékát a redőnyök biztonsági funkciójával. A speciális 96 mm-es lamellák között nincsen semmilyen zsinóros, vagy szalagos megvezetés, ezáltal, úgynevezett panoráma kilátás biztosít a lamellák között. A lamellák gumírozása elősegíti a tökéletes fényzárást és a halk működést. Az extrudált lefutó sínekbe helyezett mechanikus lánc szerkezet biztosítja a lamellák mozgását, billentését és rögzítését. Kimagasló szélvédelemmel rendelkezik.
Teljesen leeresztett állapotban a termék biztonsági zárszerkezete automatikusan blokkolja a lécek feltolását, így megnehezítve ezzel a behatolást. Robosztus kinézetével kiválóan illik régi stílusú épületekhez is. Működtetése kézi hajtókarral vagy motorral történik.
Már a háztervezés fázisában érdemes az árnyékoló tokszerkezetének a kihagyása a nyílászáró felett a lépcsőzetes áthidalóban, a vakolható tokos rendszerrel szigetelés után a tok nem látszik. Meglévő, már beépített nyílászárókra is rögzíthető látszó tokos megoldással, mely szintén lehet „ L” vagy „U” alakú.
Széles színpaletta: a szerkezet a RAL színskála bármely színében, míg a lamella 21 féle színben rendelhető. Intelligens vezérlések beiktatásával növelhető a komfortérzet, valamint energia megtakarítás is realizálható.

F_80_2Climax F80 zsaluzia Peremezetlen (sínes vagy sodronyköteles)
A peremezetlen lamellák optimális gyűjtési magasságot biztosítanak az ablakkávába történő beépítés esetén.
Climax F80 Sínes zsaluzia80mm-es peremezetlen lamellák
sínes megvezetés, vagy spirál rugóban végződő drótkötél megvezetés
működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
merev lamellák
lamellák 90°-ot fordulnak
58x56mm-es alulról nyitott fejsín
állítható alsó és felső végállások
vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

EXT_50_2Climax EXT50 zsaluzia Peremezetlen (sínes vagy sodronyköteles)
A peremezetlen lamellák optimális gyűjtési magasságot biztosítanak az ablakkávába történő beépítés esetén.
Climax EXT50 Sínes zsaluzia50mm-es lapos (flex) lamella
sínes megvezetés, vagy spirál rugóban végződő drótkötél megvezetés
működtetés kézi tekerőkarral vagy motorral
rugalmas, flexibilis lamellák
kicsi gyűjtési magasságok
lamellák 180°-ot fordulnak
40x40mm-es alulról nyitott fejsín
állítható alsó és felső végállások
automata vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

C_80_2Climax C80-C80 CC zsaluzia, Peremezett (sínes vagy sodronyköteles)
A peremezett lamella merevségét a szélek alakos peremezése fokozza. A peremezésnek köszönhetően a lamellák szélállósága megnő, így akár nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is alkalmasak. A C-80 CC típus esetén a gyűjtési magasság 20% csökkenthető.
Climax C80 sínes zsaluzia80mm-es peremezett lamellák
sínes megvezetés, vagy spirál rugóban végződő drótkötél megvezetés
működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
merev lamellák
lamellák 90°-ot fordulnak
58x56mm-es alulról nyitott fejsín
állítható alsó és felső végállások
vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

Z_70_2Climax Z90-Z70 zsaluzia (sínes vagy sodronyköteles)
A peremezett lamella merevségét a szélek alakos peremezése fokozza. A peremezésnek köszönhetően a lamellák szélállósága megnő, így akár nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is alkalmasak.
Climax Z90 sínes zsaluzia90mm-es „Z” formájú lamellák
sínes megvezetés
működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
merev lamellák
lamellák 90°-ot fordulnak
58x56mm-es alulról nyitott fejsín
állítható alsó és felső végállások
vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

 

EXTRÁK ZSALUZIÁKHOZ:
Zsaluziák automatizálásánál számos kiegészítő választható melyekkel komfortérzetünk javulását, illetve energia megtakarítást érhetünk el. Kínálatunkban megtalálható többek között a csoportos vezérlésre alkalmas központi programóra, szél-fényvezérlések.

zsaluzia-chronis1A csoportos vezérlés praktikuma: Somfy Chronis RTS programóra
Somfy Chronis RTS programóra zsaluziáhozVezeték nélküli központi rádiós programóra, amely az Ön által előre beállított időpontban mozgatja zsaluziáit. Ha Ön nincs otthon, az árnyékolók akár maguktól is működnek, így otthona lakottnak tűnik, elriasztva a lakást kifigyelőket. Alkalmas egyenkénti vagy csoportos vezérlésre, 5 programozási üzemmóddal: napi program, heti program „kozmikus” üzemmód (a napsütéses órák szerint) és véletlenszerű üzem (jelenlét szimuláció).


zsaluzia-sunis-wirefree-rts1Lakása belsőterének védelme a hőség ellen: Somfy Sunis wirefree RTS

Somfy Sunis wirefree RTS zsaluziáhozKültéri fényérzékelő, mely az árnyékolók felhúzását- leeresztését szabályozza a napsütés erejének függvényében. Teljesen önállóan működik. Vízszintes vagy függőleges textil árnyékolókhoz, lamellás árnyékolókhoz is használható. Fotovoltaikus elemmel működik, diszkrét és kompakt.

 

zsaluzia-eolis-sensor1Biztonság a széllel szemben: Somfy Eolis Sensor RTS szélérzékelő
Az Eolis Sensor RTS méri a szélsebességet, melynek küszöbértéke az érzékelőben egyedileg beállítható. Erős szél esetén a motor automatikus be parancsot kap, felhúzza a zsaluziákat, megvédve őket a sérüléstől.óra, szél-fényvezérlések.