Intelligens otthon egyszerűen

Mitől lesz egy otthon intelligens?

A legújabb technológiák beépítésével, a fűtés és hűtés szabályzásával és a világítás helyi vagy távoli vezérlésével rendkívül kényelmes lesz az otthonunk felügyelete, azonban ettől még nem mondhatjuk intelligensnek. Úgy gondoljuk, az intelligens vezérlés az aktuális körülményeket figyelembe véve szabályozza (külső hőmérséklet, fényviszonyok, szobán belüli események) leghatékonyabban az otthonunk működését.

Miért előnyös, miért éri meg?

Tudja Ön, hogy ebben a pillanatban mennyi otthona fogyasztása? Mennyit takarít meg a napelemek segítségével? Ugye nem sokszor gondol erre, pedig az autók fedélzeti komputere folyamatos visszajelzést ad az aktuális fogyasztásról, ezzel segíti az energiatudatos használatot. Miért ne alkalmazhatná ezt a technikát ottonában is, így nemcsak a fogyasztásról kaphat visszajelzést, hanem az esetleges hibákról (csőtörés, tűzeset, betörés vagy kiugró energiafogyasztás) is azonnal értesülhet! Biztonságérzetét növelheti jelenlét-szimulációval ami eredményesen tartja távol az illetékteleneket.

Mennyibe kerül?

Igen, általában ez az első kérdés, amire nehéz látatlanban válaszolni. Az egyszerű megoldásoktól kezdve az egész épületet működtető rendszerekig rengeteg alap- és kényelmi funkciót lehet intelligensen működtetni, tényleg csak az Ön fantáziája és pénztárcája szabhat határt. Bemutatunk két példát amivel könnyen összevetheti saját otthonához szükséges eszközöket és funkciókat. Az alábbi példák csak az alap automatizálást tartalmazzák, ami a későbbiekben egyszerúen bővíthetők.

Intelligens otthon működés közben

Cégünk több gyártó épületautomatizálási rendszerét is forgalmazza. Igyekszünk az Ön egyedi igényeinek ismeretében, a legoptimálisabb rendszert ajánlani.