Miért éri meg egy intelligens otthon? Megszámlálhatatan előny.

Fogyasztás optimalizálás

Mivel az energiafogyasztás átlagosan 40 százalékát, illetve a szén-dioxid-kibocsátás 36 százalékát az épületek üzemeltetése teszi ki, ezért az EU célkitűzése egyértelmű: 2020-tól az új épületek esetében már közel zéró energiafelhasználást ír elő.
Az intelligens otthon épületautomatizálási rendszere automatikusan csökkenti a költségeket azáltal, hogy csak akkor működteti a fogyasztókat (például hűtő-, fűtő-, légkondicionáló berendezéseket, világítást), amikor arra ténylegesen szükség van,miközben az energiahordozók pedig (napelem, napkollektor, geotermikus fűtés ) átfogóan figyelik egymást így elérve azt, hogy azok a legoptimálisabb kihasználtság megosztás mellett biztosítsák a szükséges energiát.
Jelentős energiamegtakarítást érhetünk el időprogramok, mozgás- és jelenlétérzékelők , ill. intelligens árnyékolási rendszer segítségéve. Fényviszonyhoz igazodó fényerőszabályzókkal és mozgásérzékelős világítással például az áramfogyasztás akár 20-30%-kal csökkenthető.
Az impulzus mérő óra segítségével, a mért adatokról informatív grafikonokat láthatunk a telefonon és ezen adatok alapján a fogyasztást nem csak havonta, hanem adott pillanatban is ellenőrizhetjük.
Az otthonunk így lesz komfortos, energiaszükségletét így tudjuk a minimális szinten tartani mely jelentős megtakarítást eredményez hosszú távon.

Biztonság egy kattintásra

Magasabb védelmi és biztonsági szint.
Ahhoz, hogy a lakók teljes biztonságban érezzék magukat, az épület intelligens rendszereinek gyorsan és hatékonyan kell reagálniuk minden helyzetre.
Az intelligens otthon összetett biztonsági rendszere túlmutat egy egyszerű riasztórendszeren. Az alap, távfelügyeletre is beköthető funkciókon kívül IP kamerarendszert (távolról is nézhető) valamint jelenlét-szimulációt is csatlakoztathatunk hozzá. Megnyugtató érzéssel tölti el az embert, amikor egy szempillantással alatt megtudható, hogy az épületben minden rendben van-e. Illetéktelen behatolás esetén értesítést küld Önnek, és a távfelügyeletet is riasztja. Beállítható, hogy a ház automatikusan aktivizálja magát, redőnyöket teljesen lehúzza, a lámpákat villogtassa és rendkívül hangos zenét játsszon, esetleg egy füstágyút is beindítson ami átláthatatlan füsttel teríti be a házat.
Távollét esetén is láthatjuk a hozzánk érkező vendégeket, és telefonunkon keresztül beengedhetjük a takarítónőt, szerelőt, családtagot, barátot, gyermeket úgy, hogy sem kulcsot sem riasztókódot nem kell adnunk nekik. Hosszabb távollét/nyaralás esetén,beállíthatunk jelenlét szimulációt is,ami egy előre meghatározott program alapján kapcsolgatja a lámpákat, huzogatja a redőnyöket, mintha lenne ott valaki. Vihar vagy, erős napsütés esetén, automatikusan működtetik a redőnyöket, árnyékolókat, vászontetőket az érintett helyeken, mellyel fokozzák a biztonságot, károkat előznek meg.

partners