Mitől intelligens egy otthon? Egyszerű kezelni?

Világításvezérlés

Hangulatfények gombnyomásra

Kellemes esti olvasáshoz vagy esti tévénézéshez előre beállított hangulatfényeket varázsolhat a szobába, amit bármikor módosíthat és megváltoztathat. Ezeket az előre beállított mintákat világítási képeknek hívjuk, mivel teljesen átformálja egy szoba hangulatát és érzetét. A legnagyobb sikert talán egy elektromos kandallóval kombinálva, igazi összebújós hangulatot teremthetünk egy karácsony este vagy party üzemmódra állíthatjuk az egész házat külső és belső fényeket vezérelve. Az épületautomatizálás világában ,innen már csak egy lépés a zenelejátszó rendszer amivel mi leszünk a környék kedvelt party arcai.

vilagitasvilagitas-kandallo

Árnyékolás

A nap állásához és erejéhez igazítva

Nyomógombokkal vagy távirányítóval vezérelhető elektromos árnyékolók (redőny, függöny, zsaluzia, napellenző) automatika nélkül működtetve, nem nyújtanak több szolgáltatást, mintha kézzel mozgatnánk őket. Az elektromos árnyékolás automatikus mozgatással nyeri el igazi értelmét, figyelembe kell vennie a külső fény erejét, a nap aktuális állását és a belső hőmérsékletet. Ezzel az épületautomatizálási megoldással szobánként kontrollálható a hőmérséklet, nem fordul elő, hogy az épület egyik oldala túlmelegszik, a másik oldal hideg marad. Az otthonunk így lesz komfortos, energiaszükségletét így tudjuk a minimális szinten tartani és ez jelentős megtakarítást eredményez hosszú távon. Az automatikus mozgatás másik nagy előnye, hogy szélsőséges időjárás esetén árnyékolóinkat megóvja a károktól: a zsaluziákat felhúzza, a redőnyöket leengedi a napellenzőket pedig behúzza.

arnyekolasarnyekolas-reszlet

Fűtés és hűtés

Csak a legszükségesebb energiát felhasználva

Különösen a passzív házaknál fontos dolog, de a hagyományos házaknál is lényeges szempont. Egy ideális gépészeti rendszer feladata, hogy ténylegesen csak a legszükségesebb energiát vigye be az épületbe. A hagyományos termosztátos szabályzási rendszer helyett a ház öntanuló algoritmusa biztosítja a legtakarékosabb megoldást. Egy helyiség adott időpontra éri el a kért hőmérsékletet, és nem adott időpontban kezd el fűteni vagy hűteni. Az algoritmus megtanulja a helyiségek egyedi tulajdonságait, ennek köszönhetően nincs szükség beszabályzásra. Nincsenek reggeli hideg fürdőszobák, fázó lábak egy más dimenzióban indulhat a napja!

futesfutes-hall

Fogyasztásmérés

Információ kézközelben

A fogyasztásmérés lelke az impulzusadós mérőóra. Az elektromos áram és lehetőleg a víz és a gáz mérésére is. A mért adatokról informatív grafikonokat láthatunk a telefonon és ezen adatok alapján a fogyasztást nem csak havonta, hanem adott pillanatban is ellenőrizhetjük. Beállíthatunk olyan figyelmeztetéseket is, hogy a riasztó élesítése után figyelmeztetést küldjön, ha vízfogyasztást (csőtörés) vagy kiugró energia felhasználást észlel.

energiaenergia-attekintes

Távoli elérés

Biztonságosan, bárhonnan a világból.

Az intelligens otthonhoz használt eszközeink a ház belső hálózatára csatlakoznak, ezért tudjuk közvetlenül elérni őket. Természetesen lehetősége van interneten keresztül is elérni ugyanezeket a lehetőségeket akár telefonról, tabletről vagy számítógépről is, működtetheti a világ bármely pontjáról otthonát, ha van internet hozzáférése. Természetesen körültekintőnek kell lennünk amikor az internetre kötjük házunkat, hogy idegenek ne tudjanak hozzáférni. Erre egy remek megoldást dolgoztunk ki, hogy csak a megfelelő hitelesítés után lehessen hozzáférni az összes funkcióhoz.

vpn

Riasztás és jelenlét-szimuláció

Reszkessetek betörők!

Összetett biztonsági rendszerünk túlmutat egy egyszerű riasztórendszeren. Az alap, távfelügyeletre is beköthető funkciókon kívül IP kamerarendszert (távolról is nézhető) valamint jelenlét-szimulációt is csatlakoztathatunk hozzá. Ez egy előre meghatározott program alapján kapcsolgatja a lámpákat, huzogatja a redőnyöket, mintha lenne ott valaki. Illetéktelen behatolás esetén értesítést küld Önnek és a távfelügyeletet is riasztja. Beállítható, hogy a redőnyöket teljesen lehúzza, a lámpákat villogtassa és rendkívül hangos zenét játsszon, esetleg egy füstágyút is beindítson ami átláthatatlan füsttel teríti be a házat.

Távolról beengedhetjük a takarítónőt, szerelőt, családtagot, barátot, gyermeket úgy, hogy sem kulcsot sem riasztókódot nem kell adnunk nekik.

riasztasbeleptetes

Kaputelefon / Intercom

Időzíthető beléptetőrendszer

Innovatív megoldásként mindig és mindenhonnan láthatjuk, ha vendég érkezik hozzánk, a kaputelefonon keresztül beszélhetünk a látogatóval, akár úgy is, hogy nem vagyunk otthon. Ilyenkor a telefonunkra kapunk egy értesítést, hogy csöngettek a látogató képével. Eldönthetjük, hogy beszélünk vele vagy sem, de akár be is engedhetjük ismerősünket amíg hazaérünk.

Ezt a funkciót bővíthetjük kulcs-nélküli megoldásokkal, így tulajdonképpen egy beléptetőrendszert is kapunk, mivel

beleptetes-2beleptetes-garazs

Multi-room hangrendszer

Válasszon zenét külön szobánként

A multi room hangrendszer lényege hogy több audio forrást egy központi egységhez kapcsolunk, mely ezeket különböző zónákra osztja szét.
A rendszer lehetővé teszi a zenehallgatást egy időben, több helyiségben, de beállítható akár úgy is, hogy szobánként különböző zene szóljon.
A multi room segítségével nem kell minden szobába külön audio forrást elhelyezni, és a hozzájuk tartozó távirányítókkal bajlódni. Bármelyik helyiségből (zónából) be- és ki kapcsolhatjuk a rendszert, szabályozhatjuk a hangerőt, ébresztést, elalvás időzítést állíthatunk be és mindezt egy gombnyomással tehetjük meg telefonunkról vagy tabletünkről.

audio-multiroomaudio-radio

partners