Gömörszőlős oktatóközpont építés

Projekt megnevezés    : Ház építés
Projekt időtartama      : 5-6 hónap
Elvégzett munkálatok : Oktató központ építés-átalakítás, tetőszerkezet építés, tömegkályha építés, komplett gépészeti átalakítás, nyílászáró csere, bútorgyártás, burkolás, festés, napkollektor

Gömörszőlőst ma népszerű „ökofaluként” emlegetik itthon, sőt határainkon túl is. A fenntarthatóság jegyében olyan fejlesztési programot valósítanak meg, melynek segítségével példaértékűen őrzik meg népi értékeinket. Az oktató központ építését cégünk nyerte el.
A gömörszőlősi oktatóközpont tetején 15 m2 felületű kollektor látja el használati melegvízzel az oktatóközpontot és a szállásépületet.
A „szürke” víz helyben is megtisztítható annyira, hogy károsítás nélkül vissza lehessen juttatni az élővizekbe. A Singulair nevű berendezést a költséges csatornázás, illetve a szikkasztók használatának kiküszöbölésére fejlesztették ki, mely biológiai módon tisztítja meg a szennyvizet. A berendezés eleveniszapos technológiával dolgozik, a mélylevegőztető–keverő egység stabilizálja az iszapot, és optimális életteret biztosít a tisztítást végző mikroorganizmusok számára.esővíz használata jelentheti, amely tetőinkről összegyűjtve, megfelelő szűrőkön keresztülhaladva a háztartási víz minőségi követelményeinek tökéletesen megfelelne.Faelgázosító kazán, 90 %-os hatásfokkal

A fatüzelésű kazánok használata mindenütt ajánlott, ahol nagyobb mennyiségű megújuló biomassza áll rendelkezésre. A fűtőrendszer lelke a 40kw-os, elektronikus vezérlésű, fatüzelésű Künzel-kazán. A szilárd fűtőanyagok eltüzelésekor jelentkező kimagasló hatásfok (90%) eléréséről a hagyományos kazánoktól eltérően több kiegészítő berendezés gondoskodik (segédlevegőt befúvó ventilátor, a kazán fenekén található „turbótárcsa” és az áramlást kialakító levegőcsatornák).
A fűtött helyiségekben több lehetőség nyílik a hőmérséklet szabályozására. Az egyik ilyen lehetőséget valósították meg Gömörszőlősön. A hőtechnikai szabványoknak megfelelő szállásépület temperálását, ill. fűtését – az elsődleges hagyományos radiátor mellett – padlófűtés segíti. A szobákban működő termosztátok egyenletesen tudják szabályozni az egész épület hőmérsékletét. A radiátorok funkciója részben – a vendégek érkezése előtt – a szobák gyors felfűtése, illetve később az egyéni igényeknek megfelelő, plusz fűtés. Az oktatási épületben nincs padlófűtés, csak termosztatikus vezérlésű radiátorok.

http://www.gomorszolos.hu/index.php?content=latnivalok&sub=oko

Munkálatok alatt:

Munkálatok után:

https://www.youtube.com/watch?v=Xd9VMcdXbSU